Vil gi seniorer gode tips på årets tips- og triksdag

Grimstad kommune ønsker at eldre i kommunen skal leve gode liv. Nå inviteres seniorer inn til en aldri så liten tips- og triksdag, som kan komme godt med.  

Kari-Anne Johnsen, Ida Elisabeth Staff, Marte Almås, Sølvi Bryn og Dagfinn Fløystad går, smiler og prater sammen utenfor Grimstad rådhus - Klikk for stort bildeHer ser vi deler av gjengen som arrangerer tips- og triksdag. Kari-Anne Johnsen, Ida Elisabeth Staff, Marte Almås, Sølvi Bryn og Dagfinn Fløystad.

– Vi ønsker at innbyggerne i Grimstad skal ha en aktiv, trygg og god hverdag, og at de skal kunne leve gode liv. Kommunen arrangerer derfor seniordager flere ganger i året, der aktuelle temaer settes på dagsorden, sier Sølvi Bryn. 

Hun er prosjektleder og rådgiver i utviklingsavdelingen, og er med og arrangerer seniordagen i samarbeid med en gruppe bestående av Kari-Anne Johnsen fra utviklingsavdelingen, Ida Elisabeth Staff fra fysio- og ergoterapitjenesten, Marte Almås fra boligkontoret, Renate Løland som er samfunnsplanlegger og Dagfinn Fløystad, som er leder i helse- og omsorgsutvalget.

Denne høsten blir det seniordag 24. september. Denne gangen blir arrangementet holdt på Fevik skole.  

Nettvett og god helse

Høstens seniordag vil vare i cirka tre ettermiddagstimer, og har tre hovedtemaer: Den digital reisen - Tech talk, Sunn sjel i et sunt legeme - Fysisk og psykisk helse, og Hjemmet mitt - Hvordan kan jeg bo?  

Det første temaet handler om at mange seniorer bruker smart-telefon, PC eller nettbrett, men noen er kanskje usikre på bruken og har spørsmål om hvordan vi kan navigere trygt på internett. Her vil de fremmøtte få informasjon og praktiske råd om hvordan man kan unngå svindel, beskytte sine personlige opplysninger og bruke nettjenester på en sikker måte.  

– Det vil også komme eksempler på teknologi som kan være gøy og inspirerende, røper Sølvi Bryn.  

Det andre temaet handler om fysisk og psykisk helse. Her vil eksperter dele tips og erfaringer om hvordan fellesskap og aktivitet kan bidra til å opprettholde en sunn livsstil.  

– Siden mange eldre kan oppleve ensomhet og sosial isolasjon, vil også noen av lokallagene ha stands og presentere ulike sosiale aktiviteter, frivillig arbeid og andre former for engasjement som gir positiv effekt på både kropp og sinn, forteller Sølvi Bryn. 

Bolig i 2024

Det tredje temaet på tips- og triksdagen vil handle om hvordan vi kan bo. En lokal bank vil komme og orientere om hva som er viktig å tenke på ved finansiering av boligen vi skal ha livet ut, og generasjonsbolig i 2024 - er det noe da?  

I tillegg til selve arrangementet vil det bli stands, hvor man kan få mange gode råd og tips.  

– Vi håper det er mange som vil benytte seg av denne anledningen til å bli kjent med lokale ressurser, få direkte råd og veiledning, og knytte nye kontakter. Seniordagen skal gi inspirasjon til å gjøre nye ting og gjerne møte nye mennesker, sier Bryn.  

Alle er hjertelig velkomne til arrangementet, som altså vil foregå på Fevik skole, 24. september fra klokka 16.30. Selve programmet starter klokken 17. Du trenger ikke melde deg på i forkant. 

Det vil bli enkel bevertning. 

Det vil komme annonse i lokalavisen når det nærmer seg.